God morgon!
I tisdags bakade Aline och jag vanilj/ citron cupcakes med hallon och bränd maräng på toppen. Även om min min maräng inte blev så fint spritsad så blev både muffinsen och marängen helt PERFEKT! Jag kom på att kah borde ha tagit kort på maräng när den va i mixern, men men...
Riktigt fräscha och goda cupcakes.
Kram Zuzanna
RECEPT: ca. 20 st
Vanilj/ citron muffins (cupcakes)
2 ekologiska ägg
2 1/2 dl strösocker
1 (1/2) tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av en liten citron
Italiensk margäng
4 äggvitor
200 g socker
(2 tsk vaniljsocker)
Cupcakes
1. Sätt ugnen på 175°C
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret på medelhög värme, häll i mjölken när smöret har smält, ställ av och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en annan skål och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Blanda i rivet citron skal och saften av en citron.
6. Placera ut pappersformar i en muffinplåt (går bra utan) och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter tills de blivit gyllen bruna. Låt svalna.
Italiensk maräng
1. Blanda allt i en värmetålig skål. Ställ i vattenbad och vispa tills smeten är tjock och allt socker är löst. Lite över fingervarmt. När den är tillräckligt tjock, ta av från värmen och vispa tills smeten är sval, cirka 10 minuter.
Eller
Blanda allt i en värmetålig skål och mixa smeten hård. När den är marängaktik, ställ den i ett vattenbad och vispa tills sockret är löst. Ta av från värmen och fortsätt att vispa tills smeten svalnar.
2. Blanda i karamellfärg om så önskas.
ENJOY