Engelska scones

Hej! 
Jag hade tänkt lägga upp det här på morgonen men hade ett uppdrag som frisör, luch, "möten"... så det fick vänta. 
Imorse lyxade jag till det lite som vanligt när det är helg, men idag för att mormor ska åka imorgon. Det blev, som ni säkert har förstått från rubriken, scones. MUMS! De passar pefekt till frukost, brunch, mellanmål... 
 
Kram Zuzanna <3
 
 

RECEPT: ca. 4-8 scones
225 g fint vetemjöl med bakpulver 
50 g smör
1 1/2 msk socker
1 krm salt  
1 1/4 mjölk  
Till pensling:
mjölk
 
  1. Värm ugnen till 225°. Sikta mjölet genom en sil. Nyp ner fettet i mjölet så att det blir en grynig massa och rör ner socker och salt. Tillsätt mjölken, lite i taget och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut till en 2 cm tjock kaka och ta ut kakor med kakmått (glas), 5 cm i diameter. Samla ihop den överblivna degen, kavla ut och ta ut nya kakor. Upprepa tills degen är slut. Lägg kakorna på bakplåtspapper på en ugnsplåt, pensla med mjölk.
  3. Grädda sconesen i 12–20 minuter (tills de blir gyllen bruna).
  4. (Vispa grädden till skum, häll upp den och lingonsylten i skålar och lägg upp smöret. Servera sconesen nygräddade och gärna varma. Tips
    Blir det mot förmodan scones över kan de inte sparas i rumstemperatur. Frys in dem och ljumma dem i ugn eller mikro före servering.)
  5. Jag gillar mina scones med hallon, flytande honung och florsocker men det traditionella är nr. 4.
  6. ENJOY

Kommentera här: