Glutenfria muffins

Tja!
För er som är glutenintoleranta (och ni som inte är det) så är de här cupcakesen ett massivt tips. De är krämiga och rällativt fluffiga med en rätt stark chokladsmak. Passar utmärkt med endast lite grädde och bär till också, alla gillar dem så de passar utmärkt till ett tex släktkalas eller någon annan festlig högtid. Hoppas att ni gillar dem lika mycket som jag!

Aline<3


Recept
Muffins:
100 g smör
1,5 dl mandelmjöl
3 ägg
1,5 dl socker
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Frosting
150 g smör
150 g kasella
100 g vit choklad (jag gillar att ha mer!)
250 g florsocker

Muffins
1. Sätt ugnen på 200 grader
2.Blanda socker och ägg pösigt och tillsätt sedan det smälta smöret.
3. Tillsätt resten av ingredienserna.
4. Häll smeten i muffin formar och stoppa in i ugnen i ca 10 min

Frosting
1. Vispa smöret pösigt och tillsätt den smälta chokladen.
2. Blanda i kasellan och florsockret och blanda till du fått rätt konsistens.
3. Spritsa på med pipingbag och dekorera.
4. ÄT OCH NJUT!

Kommentarer:

1 coffeeandcupcake.blogg.se:

skriven

Tycker det är svårt att hitta nått bra recept när man ska baka till någon gluten. Men detta kanske kan va nått då :) Ha en fortsatt trevlig helg :)

Svar: Vad kul att du tycker det! Vi ska fortsätta med gluten/ laktos recept om det önskas?Kram Zuzanna & Aline
Zuzanna Krysiak

Kommentera här: