Hemmagjord pasta
Något som aldrig sitter fel är pasta. Och när den är hemmagjord har man nått toppen med sin rätt.
Här är ett litet och lätt recept på hur man gör pasta.
Om du inte har en pastakvarn så är det bara att kavla degen så tunnt som möjligt.
Kram Zuzanna <3

RECEPT: 4 portioner
5- 6 dl durumvete
4 st ekologiska ägg
1. Mät upp mjölet (5 dl) på ett bakbordet och gör en stor grop i mitten.
2. Knäck äggen i gropen och vispa upp dem me en gaffel.
3. Vispa in mjölet i äggen med en gaffel. Lite i taget.
4. Mjöla händerna när degen börjar gå ihop och knåda tills den är slät, len och elastisk i cirka 10 minuter.
5. Täck degen med plastfolie och låt den vila minst 30 minuter i kylen innan den kavlas ut.
6. Dela pastadegen i 4 bitar och kavla ut en i taget. Täck de övriga med plastfilm och lägg de i kylen. Platta ut pastadegen med fingrarna och kör den genom pastamaskinens tjockaste nivå, medan du vevar. Kavla ut degen genom maskinens alla nivåer tills fram till den tunnaste nivån.
7. Forma till valfri pasta.
8. Koka pastan al dente i cirka 3 minuter i välsaltat vatten.
9. ENJOY